Image

Benviguts al meu nou blog! Un blog sobre els indrets amb més història del pla Barcelona. Ja us aviso: aquest blog no parla de la història d’edificis que ja no hi son o tradicions que s’han perdut. Parla d’indrets reals, actuals, que podreu trobar, visitar i gaudir.

Aniré viatjant per tota la ciutat, de districte en districte, de barri en barri, proposant-vos els indrets, les cases, places, els carrers, arbres i jardins més sorprenents. Molts d’ells passen absolutament inadvertits. Amaguen secrets realment sorprenents o senzilament tenen un encís especial. Us ho asseguro. Hi ha centenars d’indrets així. 

Per avui us deixo amb aquesta foto de fa cent seixanta anys. La foto es feta des de Montjuic, cap a 1850. De totes les fotos antigues de la ciutat, aquesta és de les que més em fascina. A més de ser una de les primeres fotos que mai s’hagin fet a Barcelona, és una de les poques que es van fer abans d’enderrocar les muralles. Hi podeu veure una ciutat densa, molt poblada i encara escanyada dins les muralles. A fora, només camps, horts, camins i torrents. És com veure la foto d’una ciutat que no conec, però que alhora m’és estranyament familiar.

M’ajudeu a descobrir Barcelona? Ens ben veiem aviat!