Taller d’Història de Barcelona

Fer un blog sobre la història de Barcelona té un problema. És divertit, però també un xic addictiu. Ja no tinc temps lliure i només penso en vestigis del passat. La meva família està preocupada.

Per superar la meva addicció hem organitzat un Taller d’història de Barcelona amb l’Antic Forn de Vallcarca. Tindrà lloc els dijous 8, 15, 22 i 29 de maig de 18:30 a 20h.

coll

Línia d’autobús Vallcarca – Coll. Els autobusos de dos pisos s’han fet famosos a Londres, però a Barcelona també van circular durant molts anys. Font: Grup d’Estudis del Coll – Vallcarca

Què passa si us perdreu una sessió? Res! Podeu anar a tot el taller o només a una sessió. I el preu? Hem decidit arriscar-nos i probar el sistema del preu invers, és a dir, podreu pagar la quantitat que us vagi bé al final de cada sessió. Com que sé que sou rics, no hi haurà cap problema!

Com s’hi arriba? L’Antic Forn de Vallcarca és a deu metres (potser dotze) de la parada de metro de Vallcarca (L3).

I què aprendreu en cadascuna de les sessions? Doncs això:

8 de maig. L’origen del pla de Barcelona. Els torrents, aiguamolls i antics camins.

15 de maig. Els pobles del pla, fora de les muralles de la ciutat. Ens capbussarem en els seus orígens. Quan i per què sorgeixen? I quan s’integren a Barcelona i com mantenen la seva identitat avui en dia.

22 de maig. Ruta per Vallcarca i el Coll fins a Sant Genís dels Agudells. Quedarem a l’Antic Forn a les 18:30h.

29 de maig. Farem una votació entre els assistents per decidir quin barri coneixem aquell dia. Un cop deicidit, agafarem el metro i farem una ruta per la zona que hem escollit.

5 de juny. Si hi ha ganes i gent, repetirem la idea del 29 de maig amb un altre barri.

cartell jpeg
Cartell del Taller. Imatge del fons del Grup d’Estudis del Coll – Vallcarca.

Si surt bé, el Taller servirà per què per fi pugui superar la meva addicció. Si surt malament, també vosaltres acabareu obrint blogs com aquest i caminant per Barcelona buscant vestigis del seu passat. Acabareu venint a viure a Vallcarca i omplint-vos la casa de llibres d’en Lluís Permanyer. Aneu amb compte!

Sigui com sigui, tindreu la sensació, com la tinc jo, que cada cop en sabeu menys d’aquesta ciutat tan estranya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *