No sé si són molts els blogs que dediquen una entrada especial al dia que fa un any que existeixen. Però a mi, sincerament, em feia il·lusió fer-ho. Avui no parlaré de cap indret de Barcelona ni veureu cap mapa antic ni cap fotografia en blanc i negre.

Celebrar un aniversari, virtual, potser és una convenció, però per a mi també és el moment de parlar-vos directament. Avui, i per un dia, no sóc l’historiador – blogaire dels últims dotze mesos. Em presento, ara que ja fa un any que ens coneixem. Em dic Pere i sóc del barri de Vallcarca.

Aquests últims dies he baixat el ritme de publicació de les entrades ja que se m’havia espatllat una eina bàsica de treball per un blogaire urbà: la càmera. La setmana que ve, si tot va bé, continuarem el nostre viatge per la ciutat. Coneixerem el carrer de Dalt o Bartrina i alguns dels secrets del barri de Porta. Després ens capbussarem al centre de Barcelona, al barri de Santa Anna i al Raval. Pujarem a Collserola i recorrerem les valls i els fondals per sentir les gallines de Can Mandó.

Can Mandó (3)

Can Mandó, al Fondal de la Budellera, Collserola.

I amb cada excursió i passejada que faci descobriré, pel camí, nous detalls, vestigis i indrets que també podrien sortir al blog. Us animo a que vosaltres compartiu indrets o vestigis que descobriu i que seguiu comentant les entrades. Gràcies pel vostre interès i pels vint-i-cinc mil moments que heu dedicat a mirar el que tinc per oferir-vos.

Gràcies i fins aviat. I visca la ciutat de Barcelona!